DAVLAT MOLIYASI TIZIMIDA BUDJET XARAJATLARINING MONITORING VA NAZORAT MEXANIZMLARINI TAKOMILLASHTIRISH ORQALI MOLIYAVIY SAMARADORLIKNI OSHIRISH - Ramozonov , Nodir (GREEN ECONOMY AND DEVELOPMENT, 2025)
Ushbu tadqiqot O‘zbekiston davlat budjeti xarajatlarining monitoring va nazorat mexanizmlarini takomillashtirishning moliyaviy samaradorlikka ta’sirini miqdoriy usullar asosida baholashga qaratilgan. Tadqiqotda 2019–2023-yillar davomida O‘zbekiston Respublikasining 14 ta hududi bo‘yicha shakllantirilgan panel ma’lumotlardan foydalanilgan (n = 70 ta kuzatuv). Olingan natijalar davlat budjeti xarajatlari samaradorligini oshirish, moliyaviy monitoring tizimini mustahkamlash hamda nazorat mexanizmlarini yanada takomillashtirishga qaratilgan amaliy tavsiyalarni ishlab chiqish imkonini berdi. Tadqiqot yakunida davlat budjeti xarajatlarini samarali boshqarish va nazorat tizimini optimallashtirish bo‘yicha aniq ilmiy-amaliy tavsiyalar shakllantirildi.