O‘zbekistonda turizm sohasi ko‘rsatkichlari tahlili - Ayubov , Ilyos (GREEN ECONOMY AND DEVELOPMENT, 2025)
Ushbu maqolada turizm sohasi hozirgi vaqtda dunyo mamlakatlari miqyosida ularning iqtisodiy holatiga ijobiy ta’sir etuvchi eng qudratli sohalardan biri hisoblanishi, shuningdek, bu sohaning O‘zbekiston Respublikasining milliy iqtisodiyotining tabiiy o‘sish sur’atlariga ijobiy ta’sir ko‘rsatayotgani hamda amalga oshirilayotgan ishlar turizmga investitsiyalar hajmini oshirishga qaratilgani haqida so‘z yuritilgan.