Xo‘jalik yurituvchi subyektlarning krеdit va qarz mablag‘laridan foydalanish samaradorligi tahlilini takomillashtirish - Mahmudova, Go‘zal (GREEN ECONOMY AND DEVELOPMENT, 2024)
Maqolada xo‘jalik yurituvchi subyektlarning kredit va qarz mablag‘laridan foydalanish samaradorligini aniqlash metodi va uning o‘ziga xos jihatlari ochib berilgan. Kredit va qarz mablag‘laridan foydalanish samaradorligini aniqlash ikki bosqichda amalga oshirilib, 1-bosqichda xo‘jalik yurituvchi subyektlarning kredit va qarz mablag‘laridan foydalanish samaradorligi uning moliyaviy ko‘rsatkichlari orqali aniqlanadi. 2-bosqichda nomoliyaviy ko‘rsatkichlarni o‘rganish asosida korxonada kredit va qarz mablag‘laridan foydalanish samaradorligiga baho beriladi.