O‘ZBEKISTON SHAROITIDA XORIJIY INVESTITSIYALARNI JALB QILISH: HOLATI, MUAMMOLAR VA ISTIQBOLLAR - Maxkamov, Otabek (GREEN ECONOMY AND DEVELOPMENT, 2025)
O‘zbekiston Respublikasida xorijiy investitsiyalarni jalb qilish jarayonining bugungi holati, asosiy tendensiyalari hamda mavjud muammolari chuqur tahlil qilinadi. Mamlakat iqtisodiyotining modernizatsiyasi, texnologik yangilanishi va xalqaro integratsiyasi nuqtai nazaridan to‘g‘ridan-to‘g‘ri xorijiy investitsiyalar (Foreign Direct Investment – FDI)ning roli alohida o‘rganiladi. Maqolada investitsion muhitni yaxshilash, sarmoyadorlar uchun huquqiy va iqtisodiy kafolatlarni kuchaytirish, shuningdek, xalqaro tajribani O‘zbekiston amaliyotiga joriy etish bo‘yicha ilmiy takliflar berilgan. Tadqiqotda statistik tahlil, solishtirma yondashuv, normativ-huquqiy tahlil va empirik kuzatish metodlari qo‘llanilgan.