Tijorat banklarining likvidliligini tartibga solish amaliyotining dolzarb masasalalari - Sayfutdinov, Bobur (GREEN ECONOMY AND DEVELOPMENT, 2025)
Ushbu maqolada bank aktivlari likvidliligini taʼminlashda Markaziy bankning oʻrni, tijorat banklari kapitalining holati va ularning likvidliligiga taʼsiri tadqiq etilgan. Shu bilan birga, aktivlar sifatining likvidliligiga, shuningdek, depozitlar va oʻz mablagʻlarining taʼsiri ekonometrik usullar orqali tahlil qilingan. Maqolada bank aktivlari likvidliligiga tijorat banklari oʻz mablagʻlarining taʼsiri, Markaziy bank tomonidan oʻrnatilgan iqtisodiy meʼyoriy koʻrsatkichlar taʼsiri hamda Markaziy bankning monetar siyosat instrumentlari orqali taʼsiri ekonometrik modellardan foydalangan holda tadqiq etilgan