YaShIL TEXNOLOGIYaLAR VA RAQAMLAShTIRISh TA’SIRIDA MEHNAT BOZORINING TRANSFORMASIYaSI - Abduraxmanov, Kalandar (GREEN ECONOMY AND DEVELOPMENT, 2025)
Ushbu tadqiqotda yashil texnologiyalar va raqamlashtirish ta’sirida mehnat bozorining transformasiyasi koʻrib chiqiladi. Qayta tiklanuvchi energiya manbalari, resurslarni tejash va avtomatlashtirishga doir asosiy tendensiyalar tahlil qilinadi. Ushbu omillarning bandlik tuzilmasi, yangi kasblarning paydo boʻlishi va malakalar talablarining oʻzgarishiga ta'siri oʻrganiladi. Oʻzbekistondagi "Raqamli Oʻzbekiston – 2030" dasturi doirasidagi siyosat va xalqaro mehnat munosabatlarini tartibga solish tajribasiga alohida e'tibor qaratilgan. Shuningdek, iqlim oʻzgarishi va platformaviy bandlikni oʻz ichiga olgan holda "yashil" iqtisodiyotga oʻtish bilan bogʻliq muammo va imkoniyatlar tahlil qilinadi. Tadqiqotda qiyosiy tahlil, statistik modellashtirish va prognozlash usullari qoʻllangan. Xulosa qismda ta'lim tizimini, kadrlar tayyorlashni va davlat siyosatining tavsiyalari keltirilgan