Talabalar ijtimoiy faollik indeksini rivojlantirishda tyutorlik faoliyatining o‘rni va ahamiyati - Xamrakulov , Jasurbek (GREEN ECONOMY AND DEVELOPMENT, 2025)
Ushbu maqolada talabalar ijtimoiy faollik indeksini rivojlantirishda tyutorlik faoliyatining o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Talabalar jamiyatdagi ijtimoiy mas’uliyatni oshirish, liderlik va jamoaviy ish ko‘nikmalarini shakllantirish uchun tyutorlarning individual yondashuvi va qo‘llab-quvvatlashi muhim vosita ekanligi ko‘rsatildi. Tyutorlik tizimi talabalarning shaxsiy va ijtimoiy rivojlanishiga, motivatsiyasini oshirishga hamda ijtimoiy faoliyatda faol ishtirok etishiga ijobiy ta’sir ko‘rsatadi. Maqolada tyutorlik faoliyatining samaradorligini oshirish yo‘llari va uning talabalar faolligini mustahkamlashdagi roli batafsil tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari ta’lim muassasalarida tyutorlik tizimini yanada takomillashtirish va talabalar ijtimoiy faolligini rag‘batlantirish uchun amaliy tavsiyalar beradi.