Chakana va ulgurji savdo korxonalari faoliyatini rivojlanishiga ta’sir etuvchi omillarni baholash - Yuldasheva , Gulmira (GREEN ECONOMY AND DEVELOPMENT, 2025)
Maqolada chakana va ulgurji savdo korhonalarining samaradorligini baholash koʻpincha uning iqtisodiy samaradorligini baholash bilan aniqlanishi va tegishli moliyaviy-iqtisodiy koʻrsatkichlarni hisoblash bilan tasniflanishi berilgan. Shu bilan birga iqtisodiy samaradorlik savdo korhonasining umumiy samaradorligining tarkibiy qismlaridan birligi eritilgan. Makolada chakana va ulgurji savdo korhonalarining samaradorligini baholashning asosiy tarkibiy qismlari ularning mantiqiy va batafsil tasnifini taqdim etgan holda yagona tizim doirasida umumlashtirishga harakat qilindi