Fine dining restoranlarida marketing strategiyalarining shakllanishi va mijoz jalb qilishda ularning ahamiyati - Jumaniyazova , Sarvinoz (GREEN ECONOMY AND DEVELOPMENT, 2025)
Ushbu maqolada fine dining restoranlarining o‘ziga xos xususiyatlari, ularning marketing strategiyalarini shakllantirishdagi yondashuvlari va mijozlarni jalb qilishdagi samarali vositalar tahlil qilinadi. Ayniqsa, 4P marketing modeli (mahsulot, narx, joylashuv, rag‘batlantirish) asosida restoranlar qanday qilib o‘z brendlarini mustahkamlashi, raqobatda ajralib turishi va sodiq mijozlar bazasini shakllantirishi mumkinligi ilmiy asosda yoritiladi. Maqolada zamonaviy raqamli marketing vositalarining roli va O‘zbekiston sharoitida ushbu strategiyalarni qo‘llash imkoniyatlari ham ko‘rib chiqiladi