Aksiyalar qiymatini baholashning nazariy asoslari - Botirxo‘ja , Aziza (GREEN ECONOMY AND DEVELOPMENT, 2025)
Mazkur maqolada aksiyalar qiymatini baholashning nazariy asoslari, mavjud yondashuvlari va ularni amaliyotda qo‘llash holatlari tahlil qilingan. Ishda daromad, bozor va xarajat yondashuvlari orqali aksiyalar qiymatini aniqlash usullari ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, baholash jarayonidagi mavjud muammolar aniqlanib, ularni bartaraf etish bo‘yicha takliflar ishlab chiqilgan. Tadqiqot natijalari asosida O‘zbekiston fond bozorida baholash tizimini takomillashtirishning ustuvor yo‘nalishlari asoslab berilgan.