Avariya rejimlarida kichik yuklamali elektr ta’minoti tizimlarining kabel izolyatsiyasi monitoringini avtomatlashtirishning zamonaviy yondashuvlari - Mirzoyev , Narzulla; Mamatqulov , Toyir (GREEN ECONOMY AND DEVELOPMENT, 2025)
Ushbu maqolada kichik yuklamali elektr ta’minoti tizimlarida avariya holatlari yuzaga kelganida kabel izolyatsiyasining holatini nazorat qilish va diagnostika qilishning zamonaviy usullari yoritilgan. Ayniqsa, real vaqt rejimida ishlaydigan avtomatlashtirilgan monitoring tizimlarining imkoniyatlari, termovizion va parçial razryad monitoringi kabi ilg‘or texnologiyalar asosida tahlillar keltirilgan. Shuningdek, sun’iy intellekt va IoT texnologiyalaridan foydalangan holda prognozlash tizimlari bo‘yicha takliflar ishlab chiqilgan.