Qashqadaryo viloyatida eko va etno turizmni rivojlantirishning istiqbollari va iqtisodiy samaradorligi - Erkayeva , Barno; Xushvaqtov, Ramziddin (GREEN ECONOMY AND DEVELOPMENT, 2025)
Ushbu maqolada Qashqadaryo viloyatida ekologik va etnografik turizmni iqtisodiyotning muhim bo‘g‘iniga aylantirish masalalari tahlil qilinadi. Xususan, mavjud muammolar o‘rganilib, ularni hal etish yo‘llari taklif etiladi. Infratuzilmani rivojlantirish, mahalliy aholiga asoslangan ekoturizm zonalarini yaratish, yashil turizm tamoyillarini joriy etish va investitsiyalarni jalb qilish orqali hududning turistik jozibadorligini oshirish choralari ko‘rib chiqiladi.