Korxonaning eksport salohiyatini oshirish yo‘llari - Ishmanova D.N.; Tojiev F.S.; Khujaeva K.K. (GREEN ECONOMY AND DEVELOPMENT, 2024)
Ushbu maqolada korxonalarning eksport salohiyatlarini rivojlantirish va xalqaro bozorda raqobatbardoshlikni kuchaytirish strategiyalari ilmiy tadqiq qilingan. Tadqiqotda bozorni o‘rganish va tahlil qilish, mahsulot sifatini xalqaro standartlarga moslashtirish, samarali marketing strategiyasini ishlab chiqish hamda eksport jarayonlarini soddalashtirish bo‘yicha asosiy qadamlar yoritilgan. Shuningdek, davlat dastaklari, xodimlar malakasini oshirish va texnologiyaga sarmoya kiritishning eksport salohiyatini oshirishdagi ta’siri o‘rganilgan. Ushbu yondashuvlar korxonalarga eksport hajmini oshirish va global bozorda barqaror o‘sishni ta’minlash uchun zarur yo‘nalishlarni belgilashda yordam beradi.