To‘rtinchi sanoat inqilobi - Raxmatullaeva , Nargiza; Abduqaxxorova , Anora (GREEN ECONOMY AND DEVELOPMENT, 2024)
Maqolada raqamli iqtisodiyot tushunchasi, uning iqtisodiy mohiyati hamda rivojlantirish masalalari yoritib o‘tilgan. Shuningdek, raqamli texnologiyalar mahsulot va xizmatlar sifatini oshirishi, ortiqcha xarajatlarni kamaytirishga oid, shuningdek, raqamli iqtisodiyot rivojlanishining aholi bandligiga ta’siri, milliy raqamli iqtisodiy xavfsizlik tizimini yaratish, yalpi milliy mahsulotdagi axborot kommunikatsiya texnologiyalari sohasining ulushi, aloqa va axborotlashtirishning ayrim ko‘rsatkichlari tahlili kabi masalalar ko‘rib chiqilgan.