O‘zbekiston iqtisodiyotini innovatsion rivojlanishida inson kapitalining roli - Eshmirzayev, Faruddin; Salimova, Zaxro (GREEN ECONOMY AND DEVELOPMENT, 2024)
Ushbu tadqiqot O‘zbekiston sharoitida inson kapitali va innovatsion rivojlanish o‘rtasidagi muhim munosabatlarni o‘rganadi. Mavjud adabiyotlar, dasturiy hujjatlar va empirik ma’lumotlarni har tomonlama tahlil qilish orqali ushbu maqola O‘zbekistondagi inson kapitalining hozirgi holati va uning innovatsiyalarni rivojlantirishga ta’sirini o‘rganadi. Unda innovatsiyalar uchun inson kapitalidan to‘liq foydalanish imkoniyatlariga to‘sqinlik qiluvchi ta’limdagi nomutanosiblik, malakalardagi tafovut va ilg‘or ta’lim imkoniyatlaridan cheklangan foydalanish kabi asosiy muammolarni aniqlaydi.