Qashqadaryo viloyatida ishsizlik darajasini istiqbolda kamaytirish ssenariylari - Djumayev, Zayniddin; Hamdamov, Shahzod (GREEN ECONOMY AND DEVELOPMENT, 2024)
Maqolada Qashqadaryo viloyatida ishsizlik darajasini qisqartirishning ustuvor yo‘nalishlari va kelgusi davr uchun prognoz ko‘rsatkichlari ishlab chiqilgan. Shuningdek, prognozlash davomida Qashqadaryo viloyatining 2004‒2023- yillar mobaynida ishsizlik darajasi va ko‘rsatkichlari trend ma’lumotlari o‘rganilgan hamda statistik vaqtlar qatori uslubi orqali polinomial regressiya usulida prognoz modeli hisoblab chiqilgan. Tadqiqot natijalariga asosan maqolada mintaqadagi ishsizlik darajasini pasaytirish bo‘yicha taklif vaa tavsiyalar ishlab chiqilgan.