To‘g‘ridan to‘g‘ri xorijiy investitsiyalarning O‘zbekiston iqtisodiyotiga ta’siri: tahlil va istiqbollar - Raxmanov, Bekzod (GREEN ECONOMY AND DEVELOPMENT, 2024)
Iqtisodchilar tomonidan to‘g‘ridan to‘g‘ri xorijiy investitsiyalarning milliy iqtisodiyotni rivojlanishiga va aholining iqtisodiy farovonligiga ta’siri yuqori ekanligi ko‘p marotaba takidlangan. Ilmiy izlanishimizdan asosiy maqsad jahonda va O‘zbekistonda vujudga kelgan to‘g‘ridan to‘g‘ri xorijiy investitsiyalarning dinamikasini va tarkibini o‘rganib O‘zbekiston uchun qo‘yilgan maqsadlarga erishish uchun ilmiy takliflar ishlab chiqilgan.