O‘ZBEKISTONDA XIZMATLAR SOHASINI DIVERSIFIKATSIYA QILISH ISTIQBOLLARI - D.A. Togayeva (GREEN ECONOMY AND DEVELOPMENT, 2026)
Ushbu maqolada O‘zbekistonda xizmatlar sohasini diversifikatsiya qilishning dolzarbligi, mavjud holati va istiqbollari tahlil qilinadi. Xizmatlar sohasi mamlakat iqtisodiyotining barqaror o‘sishi va bandlik darajasini oshirishda muhim omil bo‘lib, uning tarkibiy jihatdan yangilanishi hamda kengaytirilishi iqtisodiy diversifikatsiyaning asosiy yo‘nalishlaridan biri hisoblanadi. Maqolada transport, savdo, turizm, moliyaviy va raqamli xizmatlar kabi yo‘nalishlarning o‘zaro uyg‘unlashuvi hamda innovatsion yondashuvlar asosida rivojlanish imkoniyatlari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, xizmatlar sohasida xususiy sektor ishtirokini kuchaytirish, investitsion muhitni yaxshilash va hududlararo tafovutlarni kamaytirish borasidagi muammolar hamda ularni bartaraf etish yo‘llari tahlil etiladi