DON MAHSULOTLARI KORXONALARIDA RESURSLARDAN FOYDALANISHNING IQTISODIY AHAMIYATI - Aipova , Iroda (GREEN ECONOMY AND DEVELOPMENT, 2026)
Ushbu maqolada don mahsulotlari korxonalarida resurslardan foydalanishning iqtisodiy ahamiyati tahlil qilingan. Ishlab chiqarish jarayonida xomashyo, mehnat, moddiy-texnik va energetik resurslardan oqilona foydalanish korxona samaradorligini oshirishning muhim omili sifatida yoritilgan. Shuningdek, resurslarni tejash va ularni boshqarish mexanizmlarini takomillashtirish orqali ishlab chiqarish xarajatlarini kamaytirish hamda rentabellikni oshirish imkoniyatlari ko‘rib chiqilgan. Tadqiqotda resurslardan foydalanish samaradorligini oshirishga xizmat qiluvchi asosiy iqtisodiy ko‘rsatkichlar va zamonaviy yondashuvlar tahlil qilingan. Maqola natijalari don mahsulotlari sanoatida barqaror rivojlanishni ta’minlashga qaratilgan amaliy tavsiyalarni ishlab chiqishga xizmat qiladi