OʻZBEKISTONDA YOSHLAR MEHNAT BOZORINI RAQAMLASHTIRISH: MUAMMOLAR VA ISTIQBOLLI YECHIMLAR - Jumayeva , Shaxnoza (GREEN ECONOMY AND DEVELOPMENT, 2026)
Mazkur maqolada Oʻzbekistonda yoshlar mehnat bozorini raqamlashtirish jarayonlari, uning iqtisodiy va ijtimoiy ahamiyati, mavjud muammolar hamda ularni bartaraf etishning istiqbolli yoʻnalishlari tahlil qilinadi. Tadqiqotda raqamli texnologiyalarning mehnat bozoriga kirib kelishi natijasida yuzaga kelayotgan yangi imkoniyatlar, jumladan, masofaviy ish shakllari, onlayn bandlik platformalari va raqamli ko‘nikmalarning ahamiyati yoritilgan. Shu bilan birga, yoshlar o‘rtasida raqamli savodxonlik darajasining yetarli emasligi, infratuzilma muammolari va mehnat bozoridagi nomutanosibliklar asosiy muammolar sifatida ko‘rsatiladi. Maqolada xalqaro tajriba asosida yoshlar bandligini oshirish va mehnat bozorini samarali raqamlashtirish bo‘yicha ilmiy-amaliy taklif hamda tavsiyalar ishlab chiqilgan.