SURXONDARYO VILOYATIDA MAHALLIY BUDJETLAR MOLIYAVIY IMKONIYATLARINI KUCHAYTIRISH VA XARAJATLARNI BARQAROR MOLIYALASHTIRISH YO‘LLARI - Safarmurodova , Marjona (GREEN ECONOMY AND DEVELOPMENT, 2025)
Ushbu tezis Surxondaryo viloyati mahalliy budjetlarining moliyaviy imkoniyatlarini kuchaytirish va xarajatlarni barqaror moliyalashtirish yo‘llarini ilmiy asoslashga bag‘ishlangan. Tadqiqotda viloyat mahalliy budjetlarining joriy holati, daromad manbalari tarkibi hamda ularning samaradorligi tahlil qilinadi. Mahalliy budjetlarning yuqori darajadagi subsidiyalarga bog‘liqligi, soliq bazasining torligi va norasmiy iqtisodiyot ulushining mavjudligi asosiy omillar sifatida ko‘rsatib o‘tilgan. Uzbekistan Prezidenti farmonlari va mahalliy qarorlar asosida moliyaviy mustaqillikni oshirish, daromadlarni diversifikatsiya qilish hamda xarajatlarni optimallashtirish bo‘yicha aniq tavsiyalar ishlab chiqilgan. Tadqiqot natijalari Surxondaryo viloyatida barqaror mahalliy moliya tizimini shakllantirishga xizmat qiladi