KORXONALARDA STRATEGIK BOSHQARUV - Musayeva , Dilnoza (GREEN ECONOMY AND DEVELOPMENT, 2025)
Tadqiqot xorijiy va mahalliy ilmiy manbalar asosida amalga oshirilib, strategik qarorlar qabul qilish mexanizmlari, korporativ tuzilma, ESG (ekologik, ijtimoiy va korporativ boshqaruv) tamoyillari, raqamli transformatsiya va davlat tartibotining ta’siri qiyosiy tahlil qilindi. Natijalar korporatsiyalarda strategik boshqaruvning tizimlilik, xalqaro standartlar va resurslar bilan ta’minlanganlikka tayanganini, KOBda esa moslashuvchanlik, mijozlarga yaqinlik va tezkor yangilik joriy etish mexanizmlariga asoslanganini ko‘rsatdi. Maqolada kelajakda strategik boshqaruvning muvaffaqiyati korporativ tizimlilik va tadbirkorlik moslashuvchanligining uyg‘unlashuviga bog‘liqligi ta’kidlanadi