AKSIYADORLIK JAMIYATLARIDA MOLIYAVIY HISOBOTNING XAQARO STANDARTLARIGA O‘TISHNING HOLATI VA TAHLILI - Bayjanov , Sarsengaliy (GREEN ECONOMY AND DEVELOPMENT, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekiston aksiyadorlik jamiyatlarida moliyaviy hisobotni xalqaro standartlar (IFRS) asosida yuritish jarayonining hozirgi holati, amalga oshirilayotgan islohotlar va mavjud muammolar tahlil qilingan. Tadqiqot davomida normativ-huquqiy hujjatlar tahlili, qiyosiy va tahliliy usullardan foydalanilgan. Natijalar shundan dalolat beradiki, IFRSga bosqichma-bosqich o‘tish milliy hisob tizimining shaffofligini oshirib, xorijiy investorlar uchun ma’lumotlarni taqqoslanadigan shaklda taqdim etish imkonini bermoqda. Shu bilan birga, malaka, axborot tizimlari va metodologik ta’minot sohasida bir qator muammolar saqlanib qolmoqda