Bank tizimida esg omillarining samaradorligini oshirishda marketing tadqiqotlaridan foydalanishning nazariy va uslubiy asoslari - Xoliyorov , Murod (GREEN ECONOMY AND DEVELOPMENT, 2025)
Ushbu maqolada bank tizimida ESG (Environmental, Social, Governance) omillarining samaradorligini oshirishda marketing tadqiqotlaridan foydalanishning nazariy va uslubiy asoslari yoritilgan. Marketing tadqiqotlari orqali bank xizmatlarining ekologik, ijtimoiy va boshqaruv jihatlari chuqur tahlil qilinib, mijozlar ehtiyojlarini aniqlash, barqaror rivojlanish tamoyillarini qo‘llab-quvvatlash va raqobatbardoshlikni oshirish mexanizmlari asoslab berilgan. Xususan, marketing tadqiqotlari ESG mezonlarini bank faoliyatiga integratsiya qilishda samarali vosita sifatida ko‘rib chiqiladi. Maqolada shuningdek, xorijiy tajriba va milliy bank amaliyoti qiyosiy tahlil qilinib, innovatsion yondashuvlar va uslubiy takliflar berilgan.