Umumta’lim muassasalari xarajatlarini moliyalashtirish choralari - Ummatov , Avaz (GREEN ECONOMY AND DEVELOPMENT, 2024)
Mazkur maqolada umumtaʼlim muassasalarini mablagʻ bilan taʼminlashning muhim jihatlari va ularni hal qilish usullari tahlil qilingan. Hozirgi moliyaviy tizimning zaif tomonlari, jumladan, davlat mablagʻlarining nomutanosib taqsimlanishi, xususiy sektor ishtirokining yetarli emasligi va yagona tartiblarning yoʻqligi kabi muammolar koʻrsatib oʻtilgan. Shuningdek, umumtaʼlim muassasalarining moliyalashtirish tizimini yaxshilash boʻyicha qator amallar taklif etilgan. Ular qatorida mablagʻlarni teng taqsimlash, davlat-xususiy hamkorlikni kuchaytirish, grant va homiylik dasturlarini rivojlantirish, raqamli moliyaviy boshqaruv tizimlarini joriy etish va taʼlim sifatiga bogʻliq moliyaviy taʼminot tizimini shakllantirish kabi yoʻnalishlar bor. Maqola umumtaʼlim tizimini mablagʻ bilan taʼminlash samaradorligini oshirishga qaratilgan amaliy takliflarni oʻz ichiga oladi.