Korxonalarda risk boshqaruvi mexanizmlarini joriy etish va inson resurslaridan foydalanish istiqbollarini takomillashtirish - Tashpulatova, Muniraxon (GREEN ECONOMY AND DEVELOPMENT, 2024)
Ushbu maqolada risklarni boshqarish va biznes qarorlarini qabul qilishning asosiy yondashuvlarini ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, zamonaviy iqtisodiy sharoitlarda korxona risklarini boshqarish mexanizmlari taklif etilgan. Ushbu muammoni o‘rganishning dolzarbligi asoslab berilgan hamda risklarni boshqarishda boshqaruv qarorlarini qabul qilish jarayonining bir qismiga aylanishini hisobga olib bunday qarorlarning samaradorligini oshirish uchun risklarni boshqarish sohasidagi bilimlarni chuqurlashtirish va biznes ko‘nikmalarini oshirib boorish masalalari yoritilgan.