Mahalliy va xorijiy investitsiyalarni jalb etishning innovatsion jarayonlarga ta’sirini baholash - Bobobekov, Ergash (GREEN ECONOMY AND DEVELOPMENT, 2024)
Maqolada milliy iqtisodiyotga xorijiy investitsiyalarni jalb qilish va ulardan samarali foydalanish yo‘llarini takomillashtirish bilan bog‘liq jarayonlar tadqiq etilgan. Xorijiy investitsiyalarni jalb qilish va ulardan samarali foydalanish jarayonlariga ta’sir ko‘rsatuvchi omillarni mamlakat investitsion faoliyat samaradorliga ta’siri baholangan. Xorijiy investitsiyalarni jalb qilish va ulardan samarali foydalanish yo‘llari doirasida mavjud kamchiliklar aniqlangan. Milliy iqtisodiyotga xorijiy investitsiyalarni jalb qilish tizimini takomillashtirishga doir ilmiy taklif va amaliy tavsiyalar shakllantirilgan.