Raqamli iqtisodiyot sharoitida innovatsiyalarni joriy etishning huquqiy masalalari - Turg‘unov, Saloxiddin; Mirzayeva, Mohidil (GREEN ECONOMY AND DEVELOPMENT, 2024)
Ushbu maqolada sanoat korxonalarida raqamli texnologiyalardan foydalanishni yanada rag‘batlantirish hamda amalga oshirilayotgan innovatsiyalarni yaratishda qonuniy-huquqiy asoslarini inobatga olish masalalari yotirilgan. Bugungi globallashuv jaryonida ishlab chiqarish, mehnat va savdo bozorlari integratsiyasi, xomashyo o‘rnini bosuvchi vositalar va tannarxga ta’sir etuvchi boshqa omillarni topish borasidagi oshkor-yashirin, ayovsiz va shiddatli raqobat zamonida ilm-fan, innovatsiya, investitsiya, texnika va texnologiya sohalari iqtisodiyotning lokomotivi hisoblanadi. Shu nuqtayi nazardan ushbu innovatsion ishlanmalarni yanada rivojlantirish dolzarb masala sifatida yoritilgan.