Iqtisodiy rivojlanish yo‘lida “Yashil iqtisodiyot”ning o‘rni - Hamroyeva, Sevinchbonu (GREEN ECONOMY AND DEVELOPMENT, 2023)
Ushbu maqolada O‘zbekistonda “Yashil iqtisodiyot” asosida barqaror iqtisodiy o‘sishni ta’minlash, sohalarda investitsiyalash jarayonining moliyaviy barqarorligini ta’minlash va ularga mos boshqaruv tizimini yaratish yuzasidan ilmiy taklif va amaliy tavsiyalar berib borilgan.Barqaror rivojlanish aslida atrof muhit va tirik mavjudotlarni muhofaza qilinishi, mamlakat iqtisodiyotini rivojlanishi, shuningdek jamiyat rivojiga hissa qo‘shish demakdir. Iqtisodiy -ekologik ustun atrof muhitga tashqi ta’siri qiymatini baholash bilan bog‘liq g‘oyalar amalga oshishi uchun takliflar ham kiritilgan.