AGROKLASTERLARNI TASHKIL ETISH — QISHLOQ XOʻJALIGI SAMARADORLIGINI OSHIRISHNING MUHIM OMILI (QORAQALPOGʻISTON RESPUBLIKASI MISOLIDA). - Yeshimbetov , Uktamjon (GREEN ECONOMY AND DEVELOPMENT, 2026)
Maqolada Qoraqalpog‘iston Respublikasi misolida agroklasterlarning hududiy tarkibini takomillashtirish bo‘yicha aniq takliflar ishlab chiqilgan. Agroklasterlarni hududiy tashkil etishda mintaqaning ma’muriy-hududiy birliklari bo‘yicha yer va iqlim xususiyatlari chuqur o‘rganilgan. Klaster tushunchasining nazariy asoslariga alohida e’tibor qaratilgan. Shuningdek, O‘zbekistonda agroklasterlar rivojlanishining dinamikasi tahlil qilingan